13ο Τουρνουά Σκραμπλ Θεσσαλονίκης (υπό την αιγίδα του ΚΕΓ)

Ο Όμιλος Σκραμπλ Θεσσαλονίκης διοργανώνει το 13ο Τουρνουά Σκραμπλ Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στο ξενοδοχείο «Νεφέλη» στο Πανόραμα. Το τουρνουά τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

 Δηλώσεις συμμετοχής στο email: thesscrabble@yahoo.gr

Λίγα λόγια για τον Όμιλο Σκραμπλ Θεσσαλονίκης:

 «Ανάμεσα στα πολυάριθμα σωματεία της πόλης μας, προστέθηκε από το 2006, και ένα πολιτιστικό σωματείο που διακρίνεται από τα άλλα σωματεία «της οικογένειας», γιατί έχει να κάνει αποκλειστικά με την Ελληνική γλώσσα, συνδυάζει τη γνώση με τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τη διασκέδαση, πράγματα που δημιουργούν το υπόβαθρο για την πνευματική ανάταση όλων αυτών που ασχολούνται μ’ αυτό.

Ο λόγος για τον Όμιλο Σκραμπλ Θεσσαλονίκης, δηλαδή τον εκπολιτιστικό σύλλογο του οποίου ο σκοπός, σύμφωνα με το καταστατικό του, είναι: «Η εκμάθηση, εκγύμναση και εξάσκηση των μελών του σε τεχνικά επιτραπέζια παιχνίδια, σχετικά με την γλώσσα καθώς και η ενασχόληση  με θέματα λεξικολογικά. Οι κανόνες των παιχνιδιών … βασίζονται και τηρούν τους κανόνες της γραμματικής και του συντακτικού, όπως αυτοί διαμορφώθηκαν και διαμορφώνονται κατά την ιστορική διαδρομή της Ελληνικής γλώσσας».

Με στόχο, λοιπόν, την υλοποίηση του παραπάνω σκοπού, άνθρωποι της πόλης μας, με κοινά ενδιαφέροντα και αναζητήσεις, από διαφορετικές ίσως κοινωνικές ομάδες, αλλά με κοινό παρονομαστή την αγάπη για την ελληνική γλώσσα, ενώθηκαν υπό τη σκέπη του ομίλου μας και ξεκίνησαν ένα γοητευτικό ταξίδι στην ελληνική γλώσσα, μέσα από την ανάγκη να ξεθάψουν λεκτικούς θησαυρούς, να τους φέρουν στην επιφάνεια, να τους κάνουν κτήμα του μέσου Έλληνα.

Ο Όμιλος μας σήμερα αριθμεί περίπου 80 ενεργά μέλη από όλες τις επαγγελματικές ομάδες, αλλά διαθέτει, επίσης, πολυάριθμους φίλους και αυτό αποδεικνύεται από την αθρόα προσέλευσή τους στα τουρνουά που διοργανώνουμε κάθε χρόνο μέσα στον Μάρτιο.»

Πηγή: Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας – Εκδόσεις