Home / στοίχημα / Τι πρέπει να γνωρίζω για μια στοιχηματική εταιρία

Τι πρέπει να γνωρίζω για μια στοιχηματική εταιρία

Τι πρέπει να γνωρίζω για μια στοιχηματική εταιρία

Εταιρίες στοιχημάτων νόμιμεςΌταν επιθυμείς να ανοίξεις λογαριασμό σε μια στοιχηματική εταιρία, χωρίς να το έχεις επιχειρήσει άλλη φορά, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να τσεκάρει κάποιος ώστε να επιχειρήσει να μπει και ιντερνετικά στο στοίχημα.

Αφού φυσικά πρέπει να διαθέτει μια πιστωτική κάρτα, πρέπει να διαλέξει αρχικά ποια εταιρία επιθυμεί. Πρώτον και κύριο που πρέπει να τσεκάρει είναι φυσικά αν η εν λόγω στοιχηματική εταιρία είναι νόμιμη και έχει άδεια λειτουργίας και αν μπορεί να μάθει από κάποιον γνωστό του ή οποιονδήποτε, αν έχει κάποια προβλήματα με αυτή την εταιρία στο παρελθόν.

Αφού επιλέξει που θα ανοίξει λογαριασμό, πρέπει να τσεκάρει και τους όρους στοιχηματισμού και τους κανόνες λειτουργίας παιχνιδιού, Καμιά φορά ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και τις περισσότερες φορές ο παίκτης ανοίγει λογαριασμό χωρίς να έχει διαβάσει τις παραμέτρους. Βέβαια συνήθως ένας νέος παίκτης έχει δεχθεί συστάσεις από κάποιον φίλο του που έχει ήδη εμπειρία. Πρέπει να δει κάποιος τι καθεστώς υπάρχει με τις συναλλαγές, πότε μπορεί να κάνει ανάληψη, τι περιορισμούς υπάρχουν κτλ.

Από εκεί και πέρα για να διαλέξει κανείς ποια στοιχηματική εταιρία υπάρχουν κάποιες παράμετροι που πείθουν ή όχι ένα παίκτη. Τέτοιες είναι το εύρος των στοιχηματικών επιλογών που του προσφέρει η κάθε μια, το μπόνους ή τα μπόνους που του προσφέρονται, οι αποδόσεις, το live streaming και άλλοι. Δεν είναι εύκολο κάποιον που δεν έχει μυηθεί στο στοίχημα να κάνει μια σωστή επιλογή. Ίσως στα μάτια του όλες λίγο πολύ να του μοιάζουν παραπλήσιες, αλλά για αυτό πάντα υπάρχουν οι φίλοι και οι γνωστοί για να δώσουν τη λύση.

Εξάλλου για να μάθει κανείς πραγματικά πως λειτουργουν οι στοιχηματικες εταιριες όσες συμβουλές και να δεχθεί από άλλους, αν δεν έχει ο ίδιος κάποια εμπειρία με άνοιγμα στοιχηματικού λογαριασμού και να μείνει ευχαριστημένος ή όχι, δεν μπορεί να οδηγηθεί σε ασφαλές συμπέρασμα.

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων

Η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) είναι μια ανεξάρτητη διοικητική Αρχή η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιγνίων που διεξάγονται στην Ελληνική Επικράτεια. Τα παίγνια αυτά διακρίνονται στα τεχνικά-ψυχαγωγικά, αυτά δηλαδή που παίζονται για διασκέδαση χωρίς να χάνει ή να κερδίζει κανείς λεφτά και τυχερά. Η Ε.Ε.Ε.Π. έχει εξοπλιστεί από το νόμο με ευρείες και σημαντικές αρμοδιότητες, ώστε να διεκπεραιώσει με αποτελεσματικότητα το έργο της. Η Αρχή, που συγκροτήθηκε για πρώτη φορά στο τέλος του 2011 ενώ το σημερινό θεσμικό της πλαίσιο ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2012, αποτελείται από εννέα μέλη που διορίζονται από τον Υπουργό Οικονομικών. Ο Πρόεδρος της Ε.Ε.Ε.Π. διορίζεται μετά από προηγούμενη ακρόαση και γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων. Έχει τη γενική διεύθυνση των εργασιών και την συνολική εποπτεία της λειτουργίας της Αρχής, προεδρεύει των συνεδριάσεων και είναι ο νόμιμος εκπρόσωπός της Ε.Ε.Ε.Π.

Το στοίχημα είναι παντού…

Το στοίχημα έχει απλώσει παντού τα πλοκάμια του με αποτέλεσμα να υπάρχουν πλέον πολλοί τρόποι για να στοιχηματίσεις σε ένα αθλητικό και όχι μόνο γεγονός. Ανά την υφήλιο έχουν ιδρυθεί δεκάδες στοιχηματικές εταιρίες άλλες μεγάλες, άλλες μικρές που σκοπό έχουν να κάνουν ακόμη πιο διαδεδομένο το στοίχημα, πέρα φυσικά από το κέρδος για αυτές.

Οι εταιριες στοιχηματων βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε εκατοντάδες χώρες τόσο σε με τα κατά τόπους στοιχηματικά γραφεία τους, όσο κυρίως με το online παιχνίδι, δηλαδή μέσω διαδικτύου. Εξάλλου με την έξαρση του internet τις τελευταίες δύο δεκαετίες και την προσβασιμότητα του σε όλους και παντού σχεδόν οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν αδράξει αυτή την ευκαιρία.

Έχοντας βάλει διαφημίσεις παντού καταφέρνουν να προσελκύσουν πλήθος παικτών-πελατών που στοιχηματίζουν τα λεφτά τους. Ο τζόγος άλλωστε είναι ένα πράγμα που ακόμη και σε δύσκολους χαλεπούς καιρούς δεν είναι συνήθεια που κόβεται, για αυτούς που παίζουν χρόνια. Αυτό φυσικά είναι υπέρ των στοιχηματικών εταιριών που προσφέρουν πλήθος επιλογών σε κάθε νέο μέλος για ποντάρει τα χρήματα του. Βλέποντας λοιπόν το δέντρο ο παίκτης χάνει το δάσος και δεν είναι εύκολο να βγεις κερδισμένος στη μάχη με το θηρίο.

Είναι έτσι στημένος ο σχεδιασμός των εταιριών αυτών ώστε οι πιθανότητες a priori να είναι συντριπτικά υπέρ τους. Δεν είναι όμως το μόνο το πλήθος των επιλογών και η απληστία και η αρρώστια των παικτών που καθιστούν φαβορί και δύσκολο να νικηθεί μια στοιχηματική εταιρία. Είναι και το πόσο εύκολα προσβάσιμη είναι η δυνατότητα να ποντάρεις και να στοιχηματίσεις. Ακόμη και αν δεν έχεις κάποιο laptop ή tablet, πλέον υπάρχουν και εφαρμογές στο κινητό που μπορείς να στοιχηματίσεις από το τηλέφωνο σου. Το στοίχημα είναι παντού και αυτό είναι που κάνει τις στοιχηματικές εταιρίες ευρέως διαδεδομένες και άκρως κερδοφόρες

To online Στοιχημα

Μπορεί η εποχή που διανύουμε να μην είναι ακριβώς η άνοιξη όσον αφορά το διαδικτυακό στοίχημα στη χώρα μας αλλά σε όλον το υπόλοιπο πλανήτη τα ποσά που παίζονται είναι μυθικά.

Το online στοιχημα στο ίντερνετ σου παρέχει πάρα πολλά προνόμια. Αρχικά σου δίνει την ευκαιρία να ποντάρεις στα προγνωστικά σου από το σπίτι σου ή από το χώρο σου γρήγορα και εύκολα. Επιπρόσθετα το εύρος των επιλογών όσον αφορά τις προβλέψεις σου και τα προγνωστικά σου είναι τόσες πολλές που ο κάθε παίκτης δεν εγκλωβίζεται μόνο σε λίγες επιλογές. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον στοιχηματία να μπορέσει να βρει τις παικτικές ευκαιρίες που συχνά κρύβονται σε κάποια παιχνίδια ώστε να καταλήξει στα προγνωστικά του.

Αυτό βέβαια μπορεί και να στραφεί μπούμερανγκ εις βάρος του παίκτη. Αν ο κάθε παίκτης δεν είναι συνετός και με πρόγραμμα, οι πολλές επιλογές μπορούν να τον αποπροσανατολίσουν, και θα τον κάνουν να βλέπει το δάσος και όχι το δέντρο. Η δυνατότητα στοιχηματισμού κάθε ώρα και λεπτό όλη τη μέρα μπορούν να εθίσουν τους παίκτες να αναλωθούν σε άσκοπα πονταρίσμαστα στη λογική του παίζω για να έχω άμεσο κέρδος και παίζω ό,τι κινείται.

Στη χώρα μας το παρόν διάστημα υπάρχει μια απαγόρευση και κλείσιμο εν μέρει της αγοράς σε στοιχηματικές εταιρίες οι οποίες δεν έχουν αδειοδοτηθεί από το ελληνικό Δημόσιο. Κάποιες εταιρίες συνεχίζουν να προσφέρουν στοιχηματισμό αλλά η ζημιά πλέον έχει γίνει. Το κρατικό μονοπώλιο δεν είναι υπέρ του απλού παίκτη που βλέπει να περιορίζεται και να εγκλωβίζεται σε συγκεκριμένες επιλογές στο παιχνίδι του. Με το ευρύτερο άνοιγμα της αγοράς στο συγκεκριμένο κομμάτι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγάλος, κάτι που θα είναι που υπέρ του στοιχηματία παίκτη που θα έχει να ποντάρει τα προγνωστικά του σε ένα πιο ελκυστικό και με καλύτερους όρους προϊόν.

Γιατί στην Ελλάδα δεν λειτουργούν οι στοιχηματικές εταιρίες

εταιριες στοιχηματισμου με αδειαΒρισκόμαστε σε μια περίεργη χρονικά συγκυρία που το στοίχημα δεν γνωρίσει και τις καλύτερες στιγμές του στη χώρα μας. Και αυτό γιατί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι μεγάλες αλλά και οι μικρότερες εταιρίες έχουν αποσυρθεί από την ελληνική αγορά.
Οι καιροί είναι δύσκολοι οικονομικά και έτσι το νομοθετικό πλαίσιο της χώρας μας επιτρέπει και χορηγεί άδεια λειτουργίας μόνο σε όποιες εταιρίες στοιχήματος πληρούν τις προδιαγραφές. Ποιες είναι αυτές; Μα φυσικά να αποδέχονται το νομοθετικό πλαίσιο και να πληρώνουν κανονικά της φορολογία η οποία τους επιβάλλεται. Ο αριθμός των εταιριών που προτίμησαν αυτή την οδό είναι μικρός και αυτές θεωρούνται νόμιμες.

Οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες ζύγισαν την κατάσταση ότι δεν μπορούν να πληρώνουν μια φορολογία, η οποία θα τους τρώει αρκετά από τα κέρδη τους και αποφάσισαν να μην συνεχίσουν τη λειτουργία τους στη χώρα. Μπορεί η ελληνική αγορά να είναι από τις λεγόμενες καλές όμως επειδή η παγκόσμια αγορά είναι τεράστια, προτίμησαν να μη είναι νόμιμες και να αποχωρήσουν προς το παρόν.

Δεν είναι σίγουρο αν ο χρόνος είναι υπέρ τους, αφού αργά ή γρήγορα η κάθε κυβέρνηση θα μπορέσει να αντιληφθεί ότι είναι προτιμότερο να υπάρχουν πελάτες και επιχειρήσεις να φορολογεί, παρά να μην υπάρχουν. Οι εταιρίες στοιχημάτων με νόμιμη άδεια στην Ελλάδα είναι λίγες και αυτό συνολικά δε λειτουργεί υπέρ του ανταγωνισμού αλλά και του καλύτερου επίπεδου στοιχήματος στη χώρα μας.

Υπάρχει πάντα βέβαια και το μονοπώλιο που δεν επιτρέπει έταιρο αντίζηλο, ώστε ο ανταγωνισμός να αποβεί υπέρ του παίκτη. Ο τελευταίος είναι τελικά αυτός που χάνει από αυτή την ιστορία γιατί βλέπει ότι περιορίζονται οι επιλογές του όσον αφορά τον στοιχηματισμό και εγκλωβίζεται σε ένα συγκεκριμένο επιλογών που συνήθως δεν τον βοηθάνε στο δρόμο για το ταμείο.

Η επιλογή της κατάλληλης στοιχηματικής εταιρείας είναι κάτι που θα σας εξοικονομήσει αρκετά χρήματα και χρόνο.

Comments are closed.

Scroll To Top